2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yürütülecek Öğretmenlik Uygulamaları Derslerine Dair Açıklama (Başvuru tarihi 02.03.2023 mesai bitimine kadar uzatılmıştır)

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yürütülecek Öğretmenlik Uygulamaları Derslerine Dair Açıklama (Başvuru tarihi 02.03.2023 mesai bitimine kadar uzatılmıştır)

  • Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 22.02.2023 tarihinde yapılan açıklamada; "2022-2023 Eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere; “Öğretmenlik Uygulaması II” dersinin ilk ve ortaöğretim kurumlarının açık olduğu dönemde yapılması gerektiği dikkate alınarak, Yükseköğretim kurumlarımızdaki Öğretmenlik Uygulaması II dersini alan son sınıf öğrencileri, talepleri halinde bu derse hâlihazırda bulundukları illerdeki üniversitelerde devam edebileceği" bildirilmiştir. Bu kapsamda öğrencilerin 02.03.2023 tarihine kadar aşağıda verilen ilgili formları doldurmaları gerekmektedir.

Üniversitemiz öğrencisi iken diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarından Öğretmenlik Uygulaması II dersini talep eden öğrencilere ait form için tıklayınız.

İlgili formda bulunan  "Öğretmenlik Uygulaması II dersini almak istediğiniz diğer üniversiteden onay aldınız mı?" sorusuna eğer onay belgeniz var ise EVET seçeneğini işaretleyiniz. Ayrıca onay belgesinin yüklenmesi zorunlu değildir.'

(Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencisi iken diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarında Öğretmenlik Uygulaması II dersini almak isteyen öğrenciler eğitim almak istediği fakülteye mutlaka başvuru yapmalıdır. Aksi halde öğrencilerimiz seçmiş oldukları öğretmenlik uygulaması II dersine Alanya'da devam etmek zorundadır. ) 

 

Diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarında öğrenci iken Öğretmenlik Uygulaması II dersini Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde talep eden öğrencilere ait form için tıklayınız.

  • Öğretmenlik Uygulaması II dersleri üniversitemiz mevcut öğrencileri için 27 Şubat 2023 tarihinde başlayacak olup yukarıdaki ilgili form başvurularına göre öğrenci listeleri güncellenecektir.

İletişim için eğitim@alanya.edu.tr adresine mail atabilirsiniz. 

 


  • 24 Şubat, 2023