Dekanın Mesajı

Sevgili Öğrencilerimiz;

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ifade ettiği üzere “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.” söylemini özümseyerek milletimizin, ülkemizin ve tüm insanlığın kalkınması için sizlere aydınlık bir geleceği ülkü edinmiş nitelikli bilim insanlarıyla eğitim ve öğretim yuvasında bıkmadan usanmadan çalışabilmenin şevki içerisindeyiz.  Ülkemizin her türlü zenginlikten ve güzellikten nasibini almış olan kadim Türk şehri Alanya’da, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi çatısı altında edineceğiniz birikimle Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı ile Yunus Emre Enstitüsü başta olmak üzere ülkemizin dünya çapındaki saygın kurumlarımızda genç nesillere tutacağımız eğitim meşalesi bizlerin gurur ve güven kaynağı olacaktır. Bu doğrultuda daha donanımlı ve yetkin öğretmenlerimizi yetiştirebilmek adına teorik ve uygulamalı derslerimizin yanında zengin ve seçkin bilim, kültür, sanat etkinlikleri ile aynı zamanda son derece keyifli bir eğitim öğretim hayatı yaşayacaksınız. Eseriniz olacak yeni nesillerle sizleri buluşturmak ümidiyle hepinize sağlık, mutluluk ve üstün başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Nilgün TATAR

Eğitim Fakültesi Dekan V.