Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem KALAN'ın desteği ile kurulan Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalımız Ahenk Projesi kapsamında Türkler Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerini muhteşem bir konser ile ağırladı.

• 28 Şubat, 2022

2021-2022 Öğretim yılında ilk öğrencilerini alan eğitim-öğretim için gerekli alt yapısı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem KALAN'ın özel ilgisi ve desteği ile kısa zamanda tamamlanan ALKÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı tanıtım programı çerçevesinde üniversitemizin de paydaşı olduğu Antalya Valiliği Ahenk Projesi kapsamında Türkler Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencilerine konser verdi.

Yapılan dinleti ile Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Mutlu TEZİOĞLU tarafından bağlama, Dr. Öğr. Üyesi Eren LEHİMLER tarafından gitar, Aleksandra SVIRIDOVA tarafından keman, Zhanna AKTÜRK tarafından mandolin-arp, Natalia BARIŞ tarafından piyano ve Prof. Dr. S.Cem ŞAKTANLI tarafından viyolonsel çalgısı tanıtıldı.

Yapılan dinletide, Bach, Mozart, Massenet, Piazzola gibi tanınmış bestecilerin eserlerinin yanı sıra Kocaoğlan Zeybeği, Haydar Haydar, Pervane, Nihavent Longa gibi Türk müziği eserlerinde de örnekler seslendirildi. Dekanımız Prof. Dr. S. Cem ŞAKTANLI konser sonrası ALKÜ bünyesinde Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalının kurulmasının öncelikle bölgemize ve ülkemize katkılar sağlayacağını belirterek dinleyiciler nezdinde Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN'a vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti.