FAKÜLTEMİZ 2021/2022 ÖĞRETİM YILI AKADEMİK KURULU REKTÖRÜMÜZ PROF.DR.EKREM KALAN’IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

FAKÜLTEMİZ 2021/2022 ÖĞRETİM YILI AKADEMİK KURULU REKTÖRÜMÜZ PROF.DR.EKREM KALAN’IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
  • 09 Kasım, 2021
FAKÜLTEMİZ 2021/2022 ÖĞRETİM YILI AKADEMİK KURULU REKTÖRÜMÜZ PROF.DR.EKREM KALAN’IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fakültemiz 2021-2022 Öğretim yılı Güz dönemi akademik kurulu Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özgür Kasım AYDEMİR'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Fakültemiz 2021-2022 Öğretim yılı akademik kurulu 2 Kasım 2011 tarihinde Rektörümüz Prof.Dr.Ekrem KALAN ile Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Özgür Kasım AYDEMİR’in katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunması ile başlayan akademik kurulda Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN, 2021 yılında üniversitemiz kontenjanlarının doluluk oranının %94 olduğunu, Eğitim Fakültemizin doluluk oranının da memnuniyet verici düzeyde olduğunu söyledi. Henüz genç bir üniversite olmamıza rağmen öğrenci sayımızın 15.000’nin üzerinde olduğunu belirten Rektörümüz Prof.Dr.Ekrem KALAN tercih edilen bir üniversite olduğumuzu ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN, pandemi nedeniyle bir buçuk yıl ara verilmek zorunda kalınan örgün öğretime bu dönem itibari ile Üniversitemizin tüm birimlerinde yeniden başlandığını, örgün öğretimin devam edebilmesi için tüm önlemlerin rektörlük tarafından alındığını ve sürecin titizlikle takip edildiğini belirtti. Rektör KALAN, Üniversitemizde devam eden alt yapı çalışmaları hakkında da bilgi paylaşarak, artan öğrenci ve bölüm sayılarından kaynaklı derslik ihtiyacı için devam eden merkezi dersliklerin inşaatı ile öğrencilerimizin barınabilmeleri için devam eden yurt inşaatlarının süreçleri hakkında bilgiler verdi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özgür Kasım AYDEMİR fakültemiz bünyesinde yapılan çalışmalara yapmış oldukları katkı ve desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN’a teşekkür ederek sözlerine başladı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özgür Kasım AYDEMİR Eğitim Fakültesi bünyesinde yapılan etkinliklerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AYDEMİR, fakülte bazında yapılan yayınlardaki nicelik ve nitelik artışının da dikkat çekici düzeyde olduğunu, bu artışın üniversitemiz yönetimini mutlu ettiğini, bunun yanında gelecek dönemlerdeki beklentileri arttırdığını dile getirdi. Lisansüstü programların en çok Eğitim Fakültesi bünyesinde bulunduğunu ifade eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özgür Kasım AYDEMİR gelecek hafta yapılacak olan ara sınavlar hakkında dilek ve temennilerini belirterek sözlerine son verdi.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cem ŞAKTANLI, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özgür Kasım AYDEMİR'e akademik kurula teşriflerinden dolayı teşekkürlerini sundu. Rektörlüğümüzün fakültemize sağladığı katkılardan dolayı da ayrıca teşekkür eden ŞAKTANLI, fakültemiz bünyesinde yapılan çalışma ve etkinliklere ilişkin bilgiler sundu. 2020-2021 öğretim yılında YKS ile öğrenci alan Ana Bilim Dallarımızda doluluk oranının %100 olduğuna dikkat çekti. Fakültemizde 7 Profesör, 17 Doçent, 21 Doktor Öğretim Üyesi ve 6 Araştırma görevlisi olduğunu, yeni kadroların atama süreçlerinin devam ettiğini ve öğretim üyesi ve elemanı sayısının artacağını, öğrenci sayısının 1727 olduğunu bildirdi. Fakültemizde Profesör ve Doçent sayısının artmasıyla Lisans üstü program sayılarının arttığına dikkat çekti. Fakültemiz Ana Bilim Dallarına bağlı 2 doktora programı, 14 yüksek lisans programı olduğunu belirtti. Doktora programlarının ve 6 yüksek lisans programının son bir yılda açıldığını belirtti. Rektörümüz Prof.Dr. Ekrem Kalan’ın fakültemize destekleri sayesinde yakın zamanda lisans üstü programı olmayan ana bilim dalı kalmayacağını belirtti. ŞAKTANLI geçtiğimiz öğretim yılında Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Özgür Kasım AYDEMİR’in Dekanlığı sırasında başlatılan Başarı Ödülü uygulamasının üniversitemizde bir ilk olduğunu, fakültemizin akademisyenlerine ayrı bir motivasyon sağlayıcı unsur olarak devam ettirileceğini belirtti.

Dilek ve temenniler bölümünde akademisyenlerimiz Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN’a görüş ve önerilerini sundular. Kurulun sona ermesinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özgür Kasım AYDEMİR, fakültemiz akademisyenleriyle hatıra fotoğrafı çekildi.