ALKÜ’LÜ ÖĞRETMEN ADAYLARI ALANYA HUZUREVİ’NDE

ALKÜ’LÜ ÖĞRETMEN ADAYLARI ALANYA HUZUREVİ’NDE
  • Alanya Huzur Evi
  • 17 Mayıs, 2024
ALKÜ’LÜ ÖĞRETMEN ADAYLARI ALANYA HUZUREVİ’NDE

 

ALKÜ’lü öğretmen adayları her yıl değişik kurum ve kuruluşlarda gerçekleştirdikleri Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin etkinliklerini bu yıl da Alanya Huzurevi’nde gerçekleştirdiler.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 2. sınıf öğrencilerinin Dr. Öğr. Üyesi Aslı Yüksel gözetiminde Alanya Huzurevi’nde gerçekleştirdikleri etkinlik, ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu Turizm Animasyon Programı öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Daha sonra Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü Kültür ve Dil Topluluğu’nun şiir dinletisini, Doç. Dr. Ali Erarslan’ın çaldığı bağlama eşliğinde Ayşe Erarslan’ın söylediği türküler izledi. Türküler ve oyun havaları ile coşan huzurevi sakinleri kendilerini piste atarak, geleceğin öğretmenleri ile oynayıp halaylar çekerek felekten bir gün çaldılar. Huzurevi sakinlerinden Cengiz Nur 10 kıtalık İstiklâl Marşı’nı ve Hilmi Ergen ise kendi yazdığı Kara Kız adlı şiirini okuyarak etkinliğe renk katarken öğrencilerin kendi harçlıklarıyla aldıkları hediyeleri 90 huzurevi sakinine takdim etmeleri sırasında duygusal anlar yaşandı. Aldıkları hediyeler için öğretmen adaylarına teşekkür eden huzurevi sakinlerinin mutlulukları gözlerinden okunurken Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri de hem güzel bir etkinliği gerçekleştirmenin hem de ders kapsamında topluma hizmet ederek sosyal sorumluluk kazanmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadılar.

Alanya Huzurevi müdiresi Fatma Aksoy ve huzurevi sakinleri kendilerine güzel ve farklı bir gün yaşatan öğretmen adaylarına, halk oyunları ekibine, Kültür ve Dil Topluluğu’nun öğrencilerine, Doç. Dr. Ali Erarslan ve Ayşe Erarslan’a teşekkür ettiler. Mutluluklarını dile getiren huzurevi sakinleri, geleceğin öğretmenlerini tekrar kendilerini ziyaret etmeleri için davet ettiler.