ANAOKULLARI - AKADEMİSYENLER İŞBİLİĞİNDE ETKİN ADIMLAR PAYLAŞIM TOPLANTISI

ANAOKULLARI - AKADEMİSYENLER İŞBİLİĞİNDE ETKİN ADIMLAR PAYLAŞIM TOPLANTISI
  • Eğitim Fakültesi
  • 02 Kasım, 2023
ANAOKULLARI - AKADEMİSYENLER İŞBİLİĞİNDE ETKİN ADIMLAR PAYLAŞIM TOPLANTISI

Fakültemiz ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği Protokolü çerçevesinde 26.10.2023 tarihinde saat 14.00’te Eğitim Fakültesinde Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bağımsız devlet anaokulları müdürleri ile Etkin Adımlar Paylaşım Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Paylaşım Toplantısına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nilgün Tatar, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Yenilmez Türkoğlu, Genel Sekreter Hüseyin Er, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Akademisyenler ve Anaokulu Müdürleri katılmıştır.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Münevver Can Yaşar’ın başkanlık yaptığı toplantıda, Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Ceyhun Ersan ve Doç. Dr. Derya Atabey okul müdürleri ile alanlarında yaşadıkları sorunlar ve ihtiyaçları hakkında değerlendirmeler yapmıştır. Dokuz bağımsız anaokulu müdürünün katılımıyla gerçekleşen toplantıda öncelikle okullardaki iyi uygulamalar hakkında paylaşımlar gerçekleştirilmiştir. Ardından öğrenci, öğretmen, veli kaynaklı yaşanan problemler tartışılmış; okul öncesi dönem çocuklarında görülen saldırgan davranışlar, teknoloji bağımlılığı, öğretmen ve ailelerin özel eğitime yönelik bilgi ihtiyacı, pandemi sonrası ailelerin çocuk bakımlarındaki değişimler, eğitim programlarının planlanması ve uygulanmasındaki güçlükler gibi konu başlıkları ile ilgili ihtiyaçlar değerlendirilmiştir. Akademisyenlerin alan tecrübeleri ve kuramsal bilgileri ışığında okul müdürlerinin deneyimleri değerlendirilerek çözüm önerileri konusunda beyin fırtınası yapılmıştır.
Paylaşım Toplantısı sonunda, akademisyenler ve okul müdürleri toplantının her ay düzenli şekilde yapılması, akademisyen-öğretmen iletişim ve işbirliğinin artırılması, öğretmenlerin ihtiyaç analizinin yapılması ve problem yaşanan alanlara yönelik çözüm ortaya konabilecek projelerin geliştirilmesi yönünde kararlar almıştır. Paylaşım toplantısı dilek ve öneriler alınarak sonlandırılmıştır.