18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107. YIL DÖNÜMÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107. YIL DÖNÜMÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ
  • ALKÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ
  • 23 Mart, 2022
18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107. YIL DÖNÜMÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ), 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107’nci yıl dönümü programı gerçekleştirildi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Rektörlük Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü iş birliğinde ALKÜ Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonunda, Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı dolayısıyla “Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi Kutlama Programı” adlı etkinlik gerçekleştirildi. Programa, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Bütün Türkiye’nin büyük bir zafer olarak kabul ettiği 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında düzenlenen programda duygu dolu anlar da yaşandı. Çanakkale ruhunun bir kez daha yaşatıldığı Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi kutlama programında ALKÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Mutlu Terzioğlu tarafından hazırlanan programda Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı korosu; Çanakkale Türküsü, Eledim Eledim, Hey Onbeşli Onbeşli gibi Çanakkale ile özdeşleşen türküleri seslendirdi. ALKÜ Öğretim Görevlisi Irmak Karabulut’un sunumuyla Çanakkale Zaferine giden tarihi bilgiler izleyenlere bir kez daha aktarıldı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, programı emek vererek hazırlayan personel ile öğrencilere çiçek takdim etti. Rektör Kalan, “Türk Milletinin varlığını borçlu olduğu 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. Yıl dönümünde vatan ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden ve adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” diye konuştu.