Dünya Disleksi Farkındalık Haftası

• Hamit Özçelik İlkokulu
  • 10 Ekim, 2024
Dünya Disleksi Farkındalık Haftası

Dünya Disleksi Farkındalık Haftası kapsamında her yıl 5-11 Ekim’de kutlanan disleksi haftası, bu güçlükten etkilenen herkes için farkındalık amaçlamaktadır. Bu sene Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Hamit Özçelik İlkokulu ile iş birliği içerisinde hazırlanan bir çalışmayla Hamit Özçelik İlkokulu’nda görev yapan öğretmenler ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi sınıf eğitimi ve okul öncesi eğitimi öğrencileri, konu üzerine Doç. Dr. Emine Balcı tarafından verilen panelle bilgilendirildi. Panelin ardından öğretmen adaylarının hazırladıkları materyallerle eğitici atölye çalışması gerçekleştirildi. Yenilikçi eğitim yaklaşımlarıyla disleksi eğitiminin nasıl verilmesi gerektiğini konu alan verimli atölye çalışmasının ardından son zamanlarda gerçekleştirilen kadın cinayetlerine siyah giyinerek dikkat çeken öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdiler.