3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ FARKINDALIK PANELİ DÜZENLENDİ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ FARKINDALIK PANELİ DÜZENLENDİ
  • ALKÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ
  • 08 Aralık, 2021
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ FARKINDALIK PANELİ DÜZENLENDİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonunda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Paneli düzenlendi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından; İngilizce Öğretmenliği, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Geleceğin Sınıf Öğretmenleri ve İçimizdeki Çocuk Kulüplerinin katkılarıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Paneli düzenlendi. Eğitim Fakültesinde düzenlenen etkinliğe ALKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından ALKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Balcı tarafından açılış konuşması yapıldı. Balcı, engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları güçlüklerle ilgili toplumsal farkındalık düzeyimizin arttırılması gerektiği üzerinde durarak, sadece bir günde değil her gün gerekli düzenlemelerin yapılması ve engelli bireylerin yaşam şartlarının daha üst düzeylere çıkarılması için gereken desteğin sunulması gerektiğini ifade etti.

ALKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Çapraz ise engellilik ile ilgili epidemiyolojik literatür hakkında bilgiler vererek, engel türlerinin özellikle son yıllarda çok arttığını ve sanıldığının aksine engelliliğin toplumda sıklıkla karşılaşılabilecek bir durum olduğunu söyledi. Panelistlerden Psikolog Feridun Özdeş, ‘Herkes bir engelli adayıdır’ felsefesinden uzaklaşılması gerektiğini, sadece başımıza bir gün gelebilir düşüncesinden sıyrılarak engelli vatandaşlarımızı her zaman anlamamız ve kabul etmemiz gerektiğinden bahsetti.

Alanya Belediyesi Engelli Koordinasyon Birimi Sorumlusu Esra Yemez "Engelsiz Kent Alanya" sunumunu gerçekleştirdi. Alanya Belediyesi'nin engellilere ilişkin yaptığı çalışmaları, şehir içindeki düzenlemeleri, eğitim faaliyetlerini ve her engellinin Alanya’da bağımsız güven ve huzur içinde yaşamını sürdürebilecek projelere imza attığını belirtti. Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Sosyal Hizmet Uzmanı Sevgi Abacı Eker engelli ve yaşlı hizmetleri alanında yapılan çalışmalar ve Alanya ile Gazipaşa ilçelerinde yapılan engelli farkındalık projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Farkındalık panelinin tamamlanmasından sonra ALKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı tarafından konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi. Takdimden önce Şaktanlı Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan'a, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Paneli'nin gerçekleşmesini sağladığı ve '2021 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri' kapsamında 'Mekanda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak)' ödülünü kazandırdığı için teşekkürlerini iletti. Sözlerine Üniversitemiz olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman farkında olduğumuzun vurgusunu yaparak son verdi. Teşekkür Belgelerinin takdim edilmesi ile etkinlik son buldu.