FAKÜLTEMİZDE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

FAKÜLTEMİZDE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
  • 25 Kasım, 2020
FAKÜLTEMİZDE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

FAKÜLTEMİZDE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Fakültemiz Dekanı Prof.Dr.Özgür Kasım AYDEMİR 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla fakültemizin tüm öğretim elemanlarına tebrik ve karanfil takdim ederek Öğretmenler Gününü kutladı.

Fakültemizde 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları kapsamında moderatörlüğünü Dekan Prof.Dr.Özgür Kasım AYDEMİR’in gerçekleştirdiği Şerif KUTLUDAĞ tarafından “Eğitime Adanmış Bir Ömür Öğretmenlik Ülküsü:“ÖNCE İNSAN, SONRA İNSAN” konulu online Konferans düzenlendi.

Konferansın konusunun “ÖNCE İNSAN, SONRA İNSAN” olmasının anlamına değinen Şerif KUTLUDAĞ, ŞEYH EDEBALİ’nin dediği gibi : “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!..”  İnsanı yaşatırsak, nitelikli insanı yetiştirirsek özlenen güçlü devleti de ortaya koymuş oluruz.

48 devlet ile 16 imparatorluğun hepsinin de hedefi Türk Milletini geçmişten geleceğe taşımak olmuştur. Yani: “Devlet-i ebed müddet”i sağlamak olmuştur.  İnsana/eğitime değer verilen zamanlarda yükselişler ve kuruluşlar yaşanırken bu değerlerden uzaklaşıldığı zamanlarda da çöküşler yaşanmıştır kaçınılmaz olarak.

ATATÜRK bu şuuru: “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebed pâyiidâr kalacaktır.” Sözüyle adetâ kendisi üzerinden Türk devletlerinin sonsuza kadar yaşama iradesini altın haflerle tarihe yazdırmıştır şeklinde açıklamıştır.

Konferans Şerif KUTLUDAĞ’ın Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. EKREM KALAN’a ve onun şahsında üniversite mensuplarına en kalbî saygı, sevgi ve selamlarımı sunmasının ardından Dekan Prof.Dr.Özgür Kasım AYDEMİR’in Sayın Şerif KUTLUDAĞ Hocamıza konferans dolayısıyla teşekkür etmesiyle sona erdi.