FAKÜLTEMİZDE MEZUNİYET HEYECANI

FAKÜLTEMİZDE MEZUNİYET HEYECANI
  • 08 Temmuz, 2021
FAKÜLTEMİZDE MEZUNİYET HEYECANI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi 2020-2021 Öğretim yılı çevrim içi mezuniyet programı düzenledi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi küresel salgın tedbirleri kapsamında 2020-2021 Öğretim Yılı mezuniyet törenini çevirim içi düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ve duygu dolu anların yaşandığı mezuniyet töreniyle öğrenciler, Öğretmenlik ve Psikolojik Danışmanlık mesleğine adım atmanın mutluluğunu hocalarıyla yaşadı. Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Banu Yıldız ve mezun olunan programların bölüm başkanları olarak Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamile Demir, Matematik ve Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir Bilen ve Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral Şeker, Ana Bilim Dalı Başkanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve idari personel katıldı.

 

Programın açılışında öğrencilere seslenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir, “Bugün burada bulunmamıza vesile olan meslektaş adaylarımız, değerli öğrencilerimizi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan adına ve kendi adıma muhabbetle selamlıyorum’’ diyerek söze başladı. Konuşmasının devamında Aydemir, “Heyecanlı bir birliktelik yaşıyoruz ve uzaktan eğitim yoluyla gerçekleşiyor olması bu heyecanımızı azaltmamalı diye düşünüyorum. Önümüzdeki yıl bu heyecanı yüz yüze gerçekleştirmeyi diliyorum ve ALKÜ Eğitim Fakültesi mezunlar ailesine katılan ancak bu yıl yüz yüze mezuniyet heyecanı yaşayamayan siz değerli mezunlarımızı misafir etmeyi istiyoruz.’’ şeklinde konuştu. Konuşmasının devamında Aydemir, “Sevgili meslektaş adaylarım, sizler Cumhuriyetimizin kurucusu ve başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda öncelikle insanımıza, milletimize, devletimize sonrasında genel itibariyle insanlığa ışık olacaksınız’’ ifadesinde bulundu. “Sizi bugün buradan uğurlamıyoruz ALKÜ mezunlar ailesine hoş geldiniz diyoruz’’ diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

 

Programın açılışında söz alan Dekanımız Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı, “Fakültemizde geçtiğimiz bir buçuk yıl içerisinde, 5 ana bilim dalında, bin 422 öğrenciyle 543 farklı derste, haftalık bin 373 saat çevrim içi ders yapılmıştır. Fakültemizde derslerin uzaktan çevrim içi olarak yürütülmesinde gerekli tüm önlemlerin alınmasının Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan tarafından titizlikle takip edildiğini gördüm ve bunun için Fakültemiz adına Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasının devamında Şaktanlı, “Bu sürecin yönetilmesi sırasında fakültemiz dekanı olarak görev yapan ve sürecin sorunsuz bir şekilde devam etmesini sağlayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir’e teşekkür ederim’’ dedi. Mezun olan öğrencilere seslenen Şaktanlı, “Mezuniyetinizle birlikte artık bizler birer meslektaş olduk. İnanıyorum ki hep birlikte başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda yeni nesilleri yetiştirme gayreti içinde olacağız. Öğretmenlik mesleği bilime, sanata, hayata yani insan için olan her şeye dayalı olduğundan dünyadaki en yüce mesleklerden biri olduğu bilinciyle çalışacağınızdan hiç şüphem yok’’ şeklinde konuştu.

 

Açılış konuşmalarının ardından fakültemizde dereceye giren öğrencilerin ödül törenine geçildi. Fakültemiz üçüncüsü Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğrencisi Gizem Peker’in başarı belgesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamile Demir, fakültemiz ikincisi Hayati Cem Bakmay’ın başarı belgesi Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı ve fakültemiz birinicisi Fadile Turan’ın başarı belgesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir tarafından takdim edildi. Ardından mezun olan öğrenciler için ‘öğretmenlik yemini’ okundu.

 

Program, ana bilim dallarının mezuniyet kutlamaları ile devam etti. İlk olarak Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nur Demirbaş Çelik söz aldı. Öğrencilerin temsili diploma takdiminin ardından Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı mezunları için ‘Psikolojik Danışman Meslek Andı’ okundu. Ardından Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir Bilen ana bilim dalları adına konuşmasını yaptı ve ana bilim dallarında dereceye giren öğrencilerin başarı belgesi sunumu ve ardından temsili diploma takdimi yapıldı. Son olarak Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Meral Şeker söz aldı ve programdan mezun olan öğrencilere temsili diploma takdimi yapılarak program sona erdi.