FEN VE MATEMATİK SOKAĞI ETKİNLİĞİ

FEN VE MATEMATİK SOKAĞI ETKİNLİĞİ
  • 21 Mayıs, 2019
FEN VE MATEMATİK SOKAĞI ETKİNLİĞİ

Fakültemiz, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Fen Bilgisi ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı 3. Sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Dersi kapsamında Fen ve Matematik Sokağı etkinliğini Kestel Yerleşkesi’nde gerçekleştirdi. 
Etkinlik ortaokul öğrencilerinin bilime ve bilim insanlarına yönelik farkındalıklarını artırmak, üniversite ortamını tanımalarını, bilim insanları ile iletişim kurmalarını sağlamak, fen ve matematik konularına yönelik ilgilerini çekmek ve ilgi çekici projelerle bu dersleri sevdirmeyi amaçlamaktadır.
Etkinlikte, ortaokul öğrencilerine fen ve matematik konularında toplam 40 adet proje ve eğitsel oyun tanıtıldı. 
Danışmanlıklarını Doç. Dr. Nilgün Tatar, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yenilmez Türkoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Tuba Demirci ve Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Uygun’un yürüttükleri derste, öğretmen adayları ortaokul öğrencilerine fen ve matematik konularını tanıtmaya yönelik ilgi çekici deneyler, modeller, posterler, eğitsel oyunlar, yarışmalar hazırladı. 
Etkinlik kapsamında, Alanya’da 15 devlet ve özel okuldan yaklaşık 500 ortaokul öğrencisi Fen ve Matematik Sokağı etkinliğine katılım gösterdi.