Geleneksel Fen ve Matematik Sokağı Etkinliği Gerçekleştirildi

• Eğitim Fakültesi
  • 24 Mayıs, 2024
Geleneksel Fen ve Matematik Sokağı Etkinliği Gerçekleştirildi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı 2.sınıf öğrencileri tarafından Fen Sokağı Etkinliği gerçekleştirildi. 24 Mayıs Cuma günü yapılan etkinlikte 20'den fazla proje ve eğitsel oyun tanıtımı yapıldı. Danışmanlıklarını Prof. Dr. Nilgün TATAR, Doç.Dr.Mücahit KÖSE ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Akif Kurtuluş'un yürüttükleri derste; öğretmen adayları ilköğretim öğrencilerine fen konularını tanıtmaya yönelik ilgi çekici deneyler, modeller ve yarışmalar hazırladı. Etkinlik boyunca Alanya'da 20'den fazla devlet okulu ve yaklaşık olarak 400 ilköğretim öğrencisi fen sokağını ziyaret etti. Ayrıca etkinlik kapsamında fakültemizi ziyarete gelen ilköğretim öğrencileri biyoloji, fizik, kimya laboratuvarlarını, etkinlik salonlarını, amfi ve derslikleri gezerek öğretim üyeleriyle tanışma fırsatı buldular.