KONFERANS “İSTİKLÂL MARŞI ve İSTİKLÂL RUHU”

• 17 Mart, 2021
KONFERANS “İSTİKLÂL MARŞI ve İSTİKLÂL RUHU”

Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı 12 Mart İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100. Yılı dolayısıyla “İSTİKLÂL MARŞI ve İSTİKLÂL RUHU” konulu konferans düzenledi. Konuşmacı olarak Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Hasan TÜZEN’in ile Dekanımız Prof.Dr.Özgür Kasım AYDEMİR katıldı. Konferansın başında dünyanın farklı kıtalarından ülkemize gelip Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesini tercih ederek ALKÜ TÖMER’de Dünya Dili Türkçe öğrenen öğrencilerimiz gönüllü olarak İstiklâl Marşımızı okudukları video paylaşıldı. İstiklâl Marşımızın kabulünün 100. yılında millî şairimiz Mehmet Akif ERSOY ve başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile aziz şehitlerimiz rahmetle anıldı. Üniversitemiz sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan konferansa öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin ilgisi yoğun oldu.