KONFERANS "İSTİKLÂL MARŞINDAN İSTİKLÂLE MESAJLAR"

• 17 Mart, 2021
KONFERANS "İSTİKLÂL MARŞINDAN İSTİKLÂLE MESAJLAR"

Fakültemiz Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı ‘Geleceğin Sınıf Öğretmenleri’ Kulübünün İstiklal Marşı Yılı kutlama programı Prof. Dr. Nadir İlhan’ın katılımı ve Doç. Dr. Emine Balcı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Üniversite içi ve dışı öğrenci, akademisyenlerin katılımı ile Alanyaalku Youtube kanalında çevrim içi olarak düzenlendi. Programda İstiklal Marşımızın her bir kıtası ayrı ayrı incelenmiş önemine değinilmiştir. Mehmet Akif Ersoy’un hayatına değinilmiş ve ‘Vatan Şairi’ olduğu vurgulanmıştır. Geleceğin Sınıf Öğretmenleri kulübü üyelerinden 10 öğrenci istiklal marşımızı seslendirerek programı başlatmıştır. Başakşehir özel eğitim iş uygulama okulundan eğitmen Mansur Arslan ve öğrencileri saz eşliğinde Çanakkale türküsünü seslendirmiştir. Akabinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi eğitim fakültesinin drone çekimi gösterisi ile program sonlandırılmıştır.