Mandolin ve Piyano Konseri

• 09 Aralık, 2021
Mandolin ve Piyano Konseri

Fakültemiz Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından Mandolin ve Piyano Konseri gerçekleştirildi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından Başöğretmen Atatürk Konferans Salonunda Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda, Zhanna Aktürk (Mandolin) ile Olga Guseynova (Piyano) sahne aldı. Konserde Barok dönemden günümüze kadar bestelenen eserlerin yer aldığı bir program sunuldu. D. Scarlatti, L.V.Beethoven, Piazzolla gibi ünlü bestecilerin eserlerinin seslendirildiği konserde, Ali Salimi'nin bestelediği ve Olga Guseynova'nın düzenlediği Ayrılık ve Sarı Gelin eserleri ile Türk Müziği örneklerine de yer verildi.

Konser bitiminde emeği geçenlere teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan, “Müzisyenlerimiz hakikaten fakültemize ve üniversitemize renk kattılar. Bir kente üniversitenin en güzel dokunuşlarından bir tanesi olan kültür-sanat faaliyetleri kapsamında böylesine güzel, anlamlı ve alanında son derece yetkin müzisyenlerden keyifli bir konseri izlemekten hakikaten memnun oldum. Başta Dekanımız olmak üzere emeği geçen herkese bu konser için teşekkür ederim.” diye konuştu.

Programın sonunda Rektör Kalan, müzisyenlere çiçek takdim etti.