Fakültemizde "21. Yüzyılın Matematik Öğretmenleri için Gerçekçi Matematik Problemleri ve Modelleme” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

• 21 Aralık, 2021

Fakültemiz Matematik Eğitimi ABD tarafından düzenlenen ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Şerife Sevinç’in, "21. Yüzyılın Matematik Öğretmenleri için Gerçekçi Matematik Problemleri ve Modelleme" başlığıyla sunduğu konferans, 17.12.2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Konuşmasında 21. yüzyılda okullarda öğretilen matematiğin değişmediğini fakat bir miktar form değiştirdiğini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Şerife Sevinç, yeni yüzyılın yeni problemleri ve bu problemleri çözmenin yeni yolları olduğunu ifade etmiştir. Ardından konuşmasına “21. yüzyılın matematik öğretmenleri, bu yeni problemlere ne kadar aşina? Bu çağın çocuklarının ihtiyaç duyduğu problem çözme süreçlerini ne kadar biliyor?” soruları üzerinden devam etmiştir.

Dr. Öğr. Üyesi Şerife Sevinç, programın ilerleyen kısımlarında modelleme etkinliklerinin tasarım prensipleri ile 21. Yüzyıl becerilerinin arasındaki ilişkiye değinmiş ve matematik öğretmenlerinin modelleme etkinlikleriyle meşgul olmasının önemine dikkat çekmiştir.

21. yüzyıl matematik eğitiminde değişen ve değişmeyen unsurlarla matematik öğretmen eğitiminde gerçekçi matematik problemlerinin ve modelleme sürecinin konuşulduğu konferans, örneklerle zenginleştirilmiş etkili bir sunumun ardından soru ve cevaplarla sona ermiştir.

Moderatörlüğünü Arş. Gör. Habibe Toker’in yaptığı etkinliğimiz Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilmiş olup, aşağıda verilen bağlantı üzerinden erişime açıktır.

Bağlantı adresi için tıklayınız.