ALKÜ'de Mehmet Akif Ersoy ve İstiklȃl Marşı Programı Düzenlendi

• 13 Mart, 2023
ALKÜ'de Mehmet Akif Ersoy ve İstiklȃl Marşı Programı Düzenlendi

Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde 12 Mart İstiklȃl Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u anma etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi. Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Ekrem KALAN ve Fakültemiz Dekanı ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nilgün TATAR’ın öncülüğünde yürütülen program, Rektörlük Türk Dili Bölüm Başkanlığımız ve Fakültemiz Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı tarafından gerçekleştirildi. Video konferans yöntemiyle gerçekleşen ve moderatörlüğünü Türk Dili Bölüm Başkanımız Dr. Hande ÜNVER ÖZDOĞAN’ın yaptığı programda konuk olarak Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tü rk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurullah ÇETİN yer aldı. Programda, ülkemizin bağımsızlığının ve yurtseverlik duygumuzun ifadesi olan İstiklȃl Marşımız, yazıldığı dönem itibariyle ele alındı. Milli Mücadele ruhu ve bu ruhta İstiklȃl Marşımızın rolü anlatıldı. Marşımız, Sayın Prof. Dr. Nurullah Çetin’in okumasıyla, dil ve edebi muhtevası yönünden Eski Türk Edebiyatı kaynaklarıyla açıklandı. Çetin, milli kimliğimizin sembolü olarak gördüğü İstiklal Marşımızı ve Mehmet Âkif’i doğru anlamak üzerine temellendirdiği konuşmasında “istiklȃl” bilincini de vurguladı. Programa katılmaktan büyük keyif aldığını belirten Prof. Dr. Nurullah Çetin, programın gerçekleşmesine emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Haber Video Kaydı: https://www.youtube.com/watch?v=tFojbkdVcC0