PANEL " ÇANAKKALE’NİN GEÇİLMEZ ŞAHSİYETİ MEHMET AKİF ERSOY"

• 18 Mart, 2021
PANEL " ÇANAKKALE’NİN GEÇİLMEZ ŞAHSİYETİ MEHMET AKİF ERSOY"

Çanakkale Zaferinin 106. yıldönümünde Fakültemiz tarafından organize edilen ve moderatörlüğünü Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir’in üstlendiği İstiklâl Şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Sayın Selma ERSOY ARGON’un ve Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Fatih BAYHAN’ın katıldığı “Çanakkale’nin Geçilmez Şahsiyeti Mehmet Âkif Ersoy” başlıklı panel düzenlendi. Çanakkale Deniz Zaferinin 106. Yıl dönümünde Zaferin Başkomutanı Enver Paşa’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Çanakkale kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün başarılarıyla aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy ile olan ilişkilerine dair özel bilgilerin de sunulduğu panelde şehitler dua ile yad edildi. Ayrıca gönül coğrafyamızda Âkif’i var eden özel koşullar ile günümüz Türkiye’sinde yaşananların da değerlendirildiği panelde, arşive dayalı tarihî bilgilerin yanında katılımcıların hatıralarına dayalı özel bilgiler de paylaşıldı. Ayrıca bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayelerinde basılan İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100. yılında Mehmet Âkif Ersoy anıt kitabında yer alan özel bir fotoğraf konferansı izleyenlerle paylaşıldı. Millî şairin Alanya Mutasarrıfı dostu ile İstanbul’da tavla oynarken çekilmiş fotoğrafının Alanyalılar ile paylaşıldığı panel, ALKÜ’nün resmî Youtube kanalı ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı.