Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğrencilerinin Şiir Dinletisi

• Eğitim Fakültesi
  • 23 Mayıs, 2024
Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğrencilerinin Şiir Dinletisi

Şairler Seçkisi: Sınıf Öğretmeni Adayları Şiir Okuyor” etkinliği düzenlendi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinin Çocuk Edebiyatı dersi kapsamında Prof. Dr. Serdar BULUT danışmanlığında düzenlediği “Şairler Seçkisi: “Sınıf Öğretmeni Adayları Şiir Okuyor” adlı şiir dinletisi yoğun ilgi gördü. Programa ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet KILIÇ ve Prof. Dr. Atıf BAYRAMOĞLU, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa USLU, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Müzik Eğitimi ABD öğrencilerinin ve Sosyal Bilgiler Eğitimi ABD öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Adem KARACA’nın enstrümanlarıyla eşlik ettiği programda usta şairlere ait eserler ve bir öğrencinin 6 Şubat depremlerinde kaybettiklerimize ithafen yazdığı şiiri, Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri tarafından seslendirildi. Öğrenciler tarafından seslendirilen şiirler salonda bulunanlara duygusal dakikalar yaşattı.

Kimlerin Şiirleri Seslendirildi?

Sınıf Eğitimi Bilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Sibel Doğan, İbrahim Sadri’nin “Bir Adın Kalmalı” şiirini;  Sınıf Eğitimi ABD öğrencisi Mehmet Özcan, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Bir Gün” şiirini;  Sınıf Eğitimi ABD öğrencisi Enes Polat, Nurullah Genç’in “Beni Yakışına” şiirini; Sınıf Eğitimi ABD öğrencisi Leyla Çetin, Can Yücel’in “Her Şey Sende Gizli” şiirini; Sınıf Eğitimi ABD öğrencisi Meryem Tufan, Cemal Süreya’nın “Biliyorum Sana Giden Yollar Kapalı” şiirini; Sınıf Eğitimi ABD öğrencisi Atakan Yaldız ve Gamze Akçam şehit öğretmenlere ithafen “Mağusa Limanı” türküsünü; Sınıf Eğitimi ABD öğrencisi Nurhan Baydan, Nazım Hikmet’in “Yaşamak” şiirini; Sınıf Eğitimi ABD öğrencisi Nagihan Karakaya, Sezai Karakoç’un “Mona Roza” şiirini;  Sınıf Eğitimi ABD öğrencisi Mustafa Nuri Acar, Şükrü Erbaş’ın “Ayrılık” ve Necip Fazıl Kısakürek’in “Sakarya Türküsü” şiirlerini; Sosyal Bilgiler Eğitimi ABD öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Adem Karaca, Cemal Safi’nin “Sende Kalmış” şiirini; Sınıf Eğitimi ABD öğrencisi Ali Süleyman Cebiroğlu 6 Şubat depremlerinde kaybettiklerimize ithafen yazdığı “Deprem” şiirini; Sınıf Eğitimi ABD öğrencisi Merve Ersoy, Turgut Uyar’ın “Denge” şiirini; Sınıf Eğitimi ABD öğrencisi Havva Nur Gökduman, Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Desem ki” şiirini; Sınıf Eğitimi ABD öğrencisi Beyzanur Karaburç, Ahmet Arif’in “Hasretinden Prangalar Eskittim” şiirini; Sınıf Eğitimi ABD öğrencisi Rümeysa Şen, Nazım Hikmet’in “Tahir ile Zühre Meselesi” şiirini; Sınıf Eğitimi ABD öğrencisi Muhammed Masum Arvas, Ülkü Tamer’in “Konuşma” şiirini seslendirdi.

Dinleti sonunda programda şiir okuyan öğrencilere teşekkür belgesi ve çiçek hediye edildi.  Toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sonra erdi.