30.11.2023 Tarihli ANAOKULLARI ve AKADEMİSYENLER İŞBİLİĞİNDE ETKİN ADIMLAR PAYLAŞIM TOPLANTISI

30.11.2023 Tarihli ANAOKULLARI ve AKADEMİSYENLER İŞBİLİĞİNDE  ETKİN ADIMLAR PAYLAŞIM TOPLANTISI
  • Eğitim Fakültesi
  • 08 Aralık, 2023
30.11.2023 Tarihli ANAOKULLARI ve AKADEMİSYENLER İŞBİLİĞİNDE ETKİN ADIMLAR PAYLAŞIM TOPLANTISI

ANAOKULLARI ve AKADEMİSYENLER İŞBİLİĞİNDE

ETKİN ADIMLAR PAYLAŞIM TOPLANTISI

 

Fakültemiz ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği Protokolü çerçevesinde 30.11.2023 tarihinde saat 13.00’te Eğitim Fakültesinde Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bağımsız devlet anaokulları müdürleri ile Etkin Adımlar Paylaşım Toplantısının ikincisi gerçekleştirildi. Paylaşım Toplantısına Prof. Dr. Nilgün Tatar, Doç. Dr. Ceyhun Ersan, Doç. Dr. Derya Atabey ve Anaokulu Müdürleri katıldı.

Toplantının ilk aşamasında anaokulu müdürleri okullarında görev yapan öğretmenlerle yaptıkları görüşmelerden elde ettikleri bilgileri paylaştılar. Elde edilen bilgiler ışığında anaokulu öğrencilerinin teknoloji bağımlılıkları sorunu ele alındı. Dijital ebeveynlik tanımı hakkında konuşularak, öğrencilerin teknolojiyi sağlıklı şekilde kullanabilme koşulları tartışıldı.

Paylaşım Toplantısında, anaokulu öğrencilerinin teknoloji bağımlılığını azaltacak etkinlik önerileri geliştirildi. Okullara TUBİTAK yayınlarının temin edilmesi, velilerin bu yayınlar hakkında bilgilendirilmesi ve bunları takip etmelerinin sağlanmasına karar verildi. Okul müdürlerine haftanın belli günlerinde okullarında veli-öğrenci günü etkinlikleri düzenlemeleri, bu günlerde film izleme, geleneksel oyunlar oynama, kitap okuma, parkta oynama gibi farklı ve ilgi çekici etkinlikler gerçekleştirmeleri önerildi. Paylaşım toplantısının gelecek ay yeniden düzenlenmesine karar verilerek toplantı sonlandırıldı.