Vefatının 50. Yılında Aşık Veysel'i Anma Programı Düzenlendi

• Eğitim Fakültesi
  • 11 Ekim, 2023
Vefatının 50. Yılında Aşık Veysel'i Anma Programı Düzenlendi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlamaları kapsamında Âşıklık sanatının bütün Türkiye’de sevilmesini sağlayan ve 2009 yılında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesi’ne kaydedilen “Âşıklık Geleneği”nin güçlü temsilcilerinden biri olan Âşık Veysel, Vefatının 50. Yıl Dönümü olan 2023 yılında UNESCO ile ilişkili olarak tüm dünyada, “32058 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2023 yılının “Âşık Veysel Yılı” olarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde ulusal ve uluslararası etkinliklerle anılması kararlaştırılmıştır”

Bu amaçla Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği ABD ile Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından 11 Ekim 2023 Çarşamba günü yapılan konser etkinliğinde Aşık Veysel’in türküleri seslendirildi. Prof. Dr. Cengiz ŞENGÜL, Prof. Dr. S. Cem ŞAKTANLI, Dr. Öğr. Üyesi A. Mutlu TERZİOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Eren LEHİMLER, Öğr. Gör. Dr. M. Hanifi KERVANCIOĞLU ve Alkü Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinin gerçekleştirdiği konserde Anlatmam Derdimi Dertsiz İnsana, Uzun İnce Bir Yoldayım, Güzelliğin On Para Etmez, Dost Dost Diye Nicesine gibi birbirinden güzel türküler seslendirildi. Etkinliğe katılan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nilgün TATAR, Öğretim Üyeleri, idari personel ve öğrencilerle gerçekleştirilmiştir.